Aanbod voor kinderen
Edson Gomes geeft in Nederland al jarenlang percussieworkshops en concerten op scholen. De kinderen maken tijdens zijn workshops kennis met Braziliaanse muziek en leren met elkaar samen in een lesuur een Samba te spelen. Dit is de swingende carnavalsmuziek uit Rio de Janeiro.Brazilië op school
Het begin van de workshop start met een introductie van de verschillende instrumenten: surdo (grote trommel), ganzá (shaker), tamborim (kleine handtrommel) en agôgô (soort koe-bel). Deze worden bespeeld en er wordt gedemonstreerd wat hun functie is binnen de samba. Na deze uitleg worden de instrumenten uitgedeeld aan de kinderen en ontstaan er groepen van verschillende instrumenten. Stap voor stap wordt de Samba opgebouwd waarbij groepen kunnen 'soleren' en spelen "in vraag en antwoord ".

Percussie Workshops
Ook voor privé of bedrijf.
De workshops staan garant voor plezier en fun. Ze zijn tevens ideaal voor een event, festival of personeelsfeest met kids!
Uitbreiding met concert en optocht/Sambaparade is mogelijk.Musica e Movemento
Een voorstelling waar je niet bij stil kan blijven zitten. Met de swingende groep Musica do Brasil maken kinderen een muzikale reis door het kleurrijke Brazilië. Ze maken kennis met verschillende instrumenten en muziekstijlen met Afrikaanse, Europese en Indiaanse invloed. Daarna komt de vechtsport capoeira aan bod waarbij de zaal onder begeleiding van muziek enkele 'moves' kan meedoen. Aan het einde leert iedereen een percussie-instrument bespelen waarna wordt toegewerkt naar een spetterende Samba. " Musica e Movemento " betekent muziek en beweging in het Portugees. Dus dat wordt geen stilzitten maar lekker meedoen, zingen en meespelen! De groep Musica do Brasil bestaat uit Edson Gomes, Nelson Latif en Henk Jansen.

Musica e Movemento